Monday, January 8, 2018

Толкинова веза са древним знањем у језику Срба





Изнова и изнова се откривају у ово време буђења истине на овој планети чудеса која нисмо ни слутили да имају везе са нама. Ми Срби и сви они који нису Срби а који течно говоре Србски језик и воле га (ова љубав је најбитнија као покретачка сила свих који нису Срби а воле Србски језик, род и културу) имамо повезницу древне, пра давне истине која је остала уписана у наш звездани језик.
Наш језик носи обиље знања које је вишег реда и уско је повезано са нашим Звезданим Родом који пребива на вишем ступњу развоја него ова сада цивилизација нама позната.
Језик је закључан. Србски језик је кодиран тако да га нико ко није Звезданог Рода не може откључати чак и да му се да готово решење. Принцип је више технологије духа којом се служи наш Род. Руски језик је по истом принципу јер он је настао из изворног Сербског или Србског језика. Многи умови су желели да нађу двери уласка у тајне језика Срба. Без успеха. Чувари не дозвољавају пролаз ником ко не носи макар искру Звезданог Рода у себи.

И то се не може променити. Истина одлучује сама јер је жива. Неко може бити Србином генерацијама и бити пореклом са наших простора али ни то не помаже.
Запис свете ватре живе - или постоји или не...

То је један од разлога зашто је Професор Толкин решио да течно научи Србски и Руски језик.
У ранијим текстовима сам показао његову крвну везу са нашим родом са севера Европе из пред Католичких времена, он је из породице Толкова или тумача скривених знања, Волхова некадашњег Србског севера Европе који је данас Пољска. Иако су његови скоро три нараштаја провели у Енглеској- у њему се од рођења пробудио Звездани Запис. То је једини разлог зашто је он добио све увиде и скривена знања о којима је кроз своја дела говорио.

Скривена знања су такве природе да свако ко чита о њима се моментално определи подсвесно да ли их може примити или не, други корак је куда ће му ићи свест по сазнању неких информација. Или ка мишљу да је нешто само бајка, прича или којешта --- или да је нешто знање вишег реда.

То се аутоматски дешава са свима. Нема изузетака. Или ти се знање само открије или не.

Толкин је добио света знања Звезданог Рода. Када је давао имена силама које су назване Аинури а на земљи Валари он је из самог сушта добијао звукове њихових имена.

Њихова имена нису Људска. Нису ни Вилењачка. Она су њихова и та имена су говорна вибрација и талас звука који на описни начин приказује ко је ко међу њима.
Свако име сваке од сила (људи су их називали Боговима а Вилењаци Силама, док они сами су се називали оваплоћеним мислима Творца) је звучно објашњавало саму природу сваке силе или сваког од њих. Неки од њих су - Манве, Варда, Улмо, Јавана, Есте, Неса, Ороме, Тулкас, Намо - Мандос, Ирмо - Лоријен, Нијена, Вана, Ваире, Ауле...

Само име ко су у Свемиру - Аинури (Аинур - једнина) а на Земљи - Валари (Валар - једнина) говори све. Ури-Вал-Ари--- Таласи узвишеног светла... они су Бели Јерарси наше светле цивилизације. Оваплоћење Творца живота.

Двојица њих су директно повезана са Србима. У ствари сви су али двојица су повезана и више него можете тренутно разумети...

Кључ је у планини надомак Београда.
Авала је једна древна планина која носи у самом свом имену, позицији у Србији и истинама дубљим од ововременских - скривена знања и везе које су сачуване у језику Срба. Наш језик се у прастарој Европи простирао по целом континетну и шире. У ствари можемо рећи да је то само један огромни континент - Евро Азија.

Одакле сада та веза Толкина са изворним речима кроз Сербски стари језик и Авале?
У помоћ нам прискаче дивна књига Радована Дамјановића - Жрнов.

Радован Дамјановић је историчар и палеолингвиста који истражује прастаре везе нашег језика са данашњицом.
У горе поменутој књизи у једном од поглавља Радован говори о етимологији имена Авала.





Затим Радован наставља на следећој страни...




Радован је и не слутећи овде дао директну везу онога горе у вези Толкина и његовог описа сила.
Веза је у имену двојице од Белих Јерарха или сила.

Иако је у свим именима сила које је дао Толкин повезница дубоко записана у коренском Србском језику- овде ћемо обратити пажњу на њих двојицу - Ауле и Улмо.

Ауле је сила који је створио Земљу, мисливши на елементе копна и свега чврстог. Руде, камен, земљу, тло са свим у њему.
Улмо је сила која је створила воду и све повезано са елементом воде.

У самом стварању планете су учествовале све силе али су ове две Улмо и Ауле били једни од основних чиниоца стварања физичког облика планете.

Ауле је приказан као велики ковач који је створио физичку стварност а Улмо као господар вода свих.
Свака кап воде носи инфомације Улму и свако зрно прашине носи Аулеу.

Вилењаци су научили све занате од Аулеа и они су били род Нолдора, док Телери су били Вилењачки род који је учио од Улмоа. Улмо је такође директно заслужан за опстанак Рода нашега у одсудним годинама борбе против мрачне силе.

И ето везе!

Авала као планина пуна руде и место одакле се гледало у дубину јер само име Жрнов по Радовану је изворно повезано са жрецима или волховима. Близу Дунава свете воде нашег рода.

Авала је саткана од две силе - силе земље и силе воде до ње. Наш род је то сачувао у светом нашем језику. Ова информација је нестала са лица земље и из записа али је Сербски језик сачувао све. Не могу да тврдим да је Толкин знао за овај детаљ у вези Авале али је добио увиде и знања тек научивши наш језик. Онда му се потпуно отворио Звездани запис.

Веза је јасна сваком ко види дубље и даље. Ко то не види нека му је лепа ова прича...

Али свака прича има свој корен у истини, да ли ће и даље бити жива, то зависи да ли је грана остала везана за изворно дрво знања или је отпала и почела да се суши...

Толкин је знао. Наш језик зна. Знајмо и ми.



No comments:

Post a Comment