Friday, October 25, 2019

Шта је до тебе а шта не





Шта да урадиш да спасиш Србију?

 Не, то неће бити писање Азбуком или србовање о нама као најстаријем роду (иако истина али друга и дуга је тема којом се бавимо на овом блогу). Нити ће то бити религиозност.

 Неће значити иконе и црква ни њени пи ар менаџери што воле црну боју. Неће то бити ни политикарење (политикарање), ни квази уметност. Нити наука а ни спорт. Неће то бити ни умишљање неког знања иако га можда и поседујеш.

Нити мудрост свега. Нити новац који је добар слуга а зао господар. Нити ће то бити позиви на борбу против једних а можда и других. Јер некако увек се ту нешто уско интересно мота. Да би један Храст порастао до славе своје, морао је да буде жир прво, морао је да уђе дубоко у земљу. Да пронађе снагу коју није знао да има. Да се избори против мрака, мраза и свиња. Да кад угледа светло дуплом снагом хрли ка небу. Да Сунце и ветар воли. Да кишу благослови. Док једног дана не постане Громовника понос.

 Нема разлике између Храста и Србина. Уђи у мрак. Суочи се са њим. Са мразом око себе и Свињама које би да те прождеру. Победи. Ближњег воли и свакако помози јер је твој. Ти немаш никога до ближњег око себе. Човек је Човеку Вук али и Светац. И Створитељ.

 Не прљај, не мрзи. Живи Истину и Правду. Стани увек иза оног што је добро. Лепоту гаји у сваком облику. Не плаши се никога. Промени свест из кукавице и слабића или паразита. Промени у Човека. А Човек...Човек је Творца син...



No comments:

Post a Comment