Saturday, April 15, 2023

Дух је ВаскрсШта је Дух у схватању и појави међу људима?


 Огромна већина, неких 99% свих који су осетили неку промену код себе у духовним пољима а пожелели да то професионално деле другима су искључиво теоретичари. Пракса - скоро непостојећа.


Као прво, дух нема цену и то што ти дух да дао ти је БЕСПЛАТНО. Надахнуће долази одозго јер препознаје доброту или неку другу врлину у теби и слободно улази у твоје биће и вине те у небеса код Бога макар на један трен.


То искуство се никада не заборавља. Не може да се купи. Не може да се прода.


Ево на пример сада је у току Васкршњи празник у Православном свету, прошле недеље био код Католичког и осталог (ко поштује) света. Слави се победа над смрћу Божијег Сина.


И сходно томе, у односу на овај пост - шта је Божији Син урадио једном ушавши у јеврејски храм? Избацио силом мењаче новца и рекао да су направили или да праве "разбојничку пећину од дома његовог Оца".


Дакле, увек има људи који би да праве новац на духовности. Људи су склони да попусте паразитизму па где ћеш лакше и уверљивије него на духовност јер је она насушна потреба Човека.


Дух је нематеријална појава. Дух долази и одлази коме и где хоће.


Ако дух изабере да те надахне а ти си банту црнац и ловиш у Африци у Савани да прехраниш децу - испуниће те. Ма ко да си на овој Земљи и коју представу имаш о вишем смислу живота - тај ВИШИ смисао живота бира и ради шта хоће, а не ти. 


Ако хоћеш да будеш као Бог мора и пракса сем теорије. Нема семинара и пречица. Нема цркве и паљења свећа, нема љубљења икона и свештеника, нема џамија и мула, нема будистичког монаха и храмова и таоистичких ствари, нема Ватикана и свих могућих секти и пракси и вештина и јоге и Хинду акробација и научних ствари.


Немааа. 


Мора пракса. Мора да се живи врлина а да се ради против мана. Јер Бог је највећи практичар. Цео Свемир створен у пракси да се искаже дух и ко зна шта још. 


Да резимирам. Ради шта хоћеш, имаш слободну вољу. Али ако хоћеш у више сфере, карта се не купује или продаје. Нема преваре. Дух све зна. 


Јер Дух је нераздвојни део Творца...


No comments:

Post a Comment