Saturday, December 1, 2018

Записи из Етра



Никада неће се сазнати шта се у потпуности дешавало у историји, неће све док се не развије нова свест о томе како сакупљати знања, вести, податке и записе из једне друге димензије постојања. Или ће се направити справа која омогућава гледање кроз све епохе прошлости или ће то човек моћи кроз свој ум и дух.

Најближе савршенству је ово друго, кроз дух и ум. Великан који нам је оставио записе о томе иако само делимично, је Никола Тесла. Он је у својим записима говорио како од детињства улази у друге стварности и проналази у њима светове и читаве цивилизације, такорећи паралелне универзуме, васељене на другим разинама и чак његов лични саобразни живот тамо и овде. Касније као зрели научник, оставио нам је и кратке забелешке о Етру. Етар као елемент је избачен из Мендељејевог периодног система али када је тај систем створен, Етар је био тамо. Зна се зашто је то учињено. То је свесна саботажа, напад, смислена борба против истине о вишим стварностима кроз које сви живимо а мало нас свесно их.

У том елементу постојања званом Етар се налазе многе незамисливе ствари нама данас. То је разина постојања која носи записе о свему у свеукупном постојању. Такође, носилац је огромних количина енергије још увек непознате људском роду. Постоји и назив Етарска Физика. Углавном већина чак и научника не зна ништа о овоме и ако се може (а изгледа да је то сада једино) рећи, углавном су уметници ти који су успевали кроз прошлост и данас да уђу у ту димензију, ту другачију разину постојања и из ње донесу знања, истине, моћи, лепоте.

Међу њима песници су отишли најдаље. У свим народима на планети, увек је постојао бар један песник или песникиња који су својим стиховима и песмама носили потку целог народа те их народ гледао као божанства дата њима за помоћ и развој. Срби су род песме. Нас је она одржала њојзи хвала - речи осташе занавек. Песме су сабијена и згуснута информација о узвишеном. Згуснута јер се у малом говори јако пуно и најтежа је врста позива јер се даје све и губи све а добија Свемир.

Песник чита записе из Етра и доноси их колико толико разумљиве свима. Епске песме и уопштено прастаре песме, ведања и слично су записиване у стиху да би се урезале у умове слушалаца те преносиле кроз епохе јер камен се може уништити, папир распасти, дрво такође, метал излизати и зарђати, једино ум чист - не. Ако је још породично и са колена на колено преношено кроз песму - вечно је.

Док једног дана не узрастемо да можемо свесно и стално илазити у Етар да читамо повест ( да идемо по вести ), до тада нам остаје песма и ми сада можемо кроз свете песме разумевати шта је све било икада на овој планети. Први човек који буде успео да течно и јасно прочита све, ће знати тачно и истинито шта се све хронолошки збивало на овој планети. Онда неће бити потребе да се верује којекаквим изворима о томе шта је било. Зна се да тренутну историју пише власт сваке земље а оне немају баш на уму да прикажу истину јер им то не користи у владању. Највећи проблем човечанства је незнање и стога тумарање у мраку.

Знање о животу и свему, истина и мудрост, љубав и саосећање су градиво постојања. Да би се кренуло овим путем, први корак ка овоме је песма. И ако и не разумете песме и поезију, уложите напор и читајте. Уђите свесно у ритам тих речи и открићете светлост и светост Србског певања кроз стихове. То је ведање. Живоречје. Светородно говорење истине коју душа препозна.



Један од највећих у Срба је Његош. Луча Микрокозма - изузетно тешко штиво за разумевање данашњем човеку, али!!! Не одустати и читати поново и поново док саме речи не заиграју у срцима и разум се не отвори.

Руми је један од великих песника других народа. Саме Индијске веде су песме. Аријске веде су такође стих и прича. Еда Скандинавска такође. Песма је језик Творца.
Србин када пева и рецитује - он или она ведају.

Десанка Максимовић - душа наша Србска и жива песникиња која је била Ведуна.
Примера је јако пуно. Почните...и гледајте како вам се живот мења из корена.



На крају, стављам моје стихове изведане пре пуно година:

Лако је рећи риму и стих
и песма лепа радости је жар
ал` ведат` нежну од срца реч
живо певати - са неба је дар

4 comments:

  1. NEPOKRETNOST

    Obradio sam sva polja
    Uredio bašte i vrtove
    Pokupio svu letinu
    Orezao voćnjake
    Pobrao sve plodove
    Pokosio livade
    Nahranio stoku
    Ishodao sve puteve
    Izgradio sela i gradove
    Izgubio i dobio sve bitke
    Izvojevao tolike ratove
    Iskusio pobede i poraze
    Obljubio sve žene
    Bio grljen i napuštan
    Ispevao sve pesme
    Stvorio i uništio civilizacije
    Obišao sve Svetove
    Porodio bezbrojne galaksije
    Utrnuo nemerljive Univerzume
    Rođen i oplakan nebrojano puta
    Iskusio sve radosti,
    sve lepote i strahote
    Stigao do Kraja i Početka
    iako se pomerio nisam
    od zalaska do izlaska sunca
    ispod banjan drveta.
    *

    PESMA BESKONAČNE LJUBAVI

    Svet je moje radosno Igralište.
    Svet je moje Srce svetlosti.
    Svet je moja Ruka koja daje.
    Svet je Kap moje Ljubavi.
    Svet je moj Vrt izobilja.
    Svet je moja Nežnost beskraja.
    Svet je moje lepo Dvorište.
    Svet je moja Kuća čuda.
    Svet je moj lepi San.
    Svet je Tajna moje Tajne.
    Svet je telo moje Radosti.
    Svet je damar moje Želje.
    Svet je pokret moje Volje.
    Svet je treptaj moga Oka.
    Svet je svetkovina moje Milosti.
    Svet je ples Života.
    Svet je Poklon nad poklonima.
    Svet je moje Božansko Prinošenje.
    Svet je moja sveta Služba...

    Volite Me – voleći Ga.
    Volite Me – voleći Se!

    *
    P.Šumski: PLAMEN TIŠINE, Metaphysica 2006.

    ReplyDelete
  2. ...sinovi svetlosti=govore jezikom Boga zivoga..

    ReplyDelete
  3. Јер у Етру све
    траје - ведање, Извор
    вечне повести.

    Хаику 5-7-5

    ReplyDelete