Sunday, April 26, 2020

Шта је Истина








Шта је истина?


Питање је старо као и човек. Истина је стварност која јесте. Најкраћи могући начин за сликање велике слике о томе шта је истина.

Међутим истина је огромна и малим свестима скоро неухватљива. Они виде мали делић истине и мисле да је то све.
Као што бабушка садржи много делова у себи тако је и истина вишеслојна и скоро несагледива.

Први корак га сагледавању веће и шире слике истине је воља. Воља да се гледа и увиди.
Како расте свест тако расте и истина.

Истина ослобађа.
Од чега?

Од лажи. Лаж је стварност која није.
Лаж је одраз у огледалу који је на први поглед исти али је све обрнуто. Истина не може претрпети штету од икога, штету претрпи онај који лаже и они који поверују у лаж.



Човек као могућност Бога Творца у остварењу је препун несагледиве могућности и потенцијала. То се препознало од сила таме и они су схватили да је свако живо биће у поседу истине јер су део ње. Не може се слагати 100% јер онда та лаж не делује. Сваки човек у суштини препозна лаж одмах. Зато се лаж користи у малим дозама или већим а никако 100%.

Мала доза лажи је довољна да утиче на вољу онога ко није у стању да разоткрије порекло вести, те га одведе у стање ума где он одлучи нешто на основу полу информација.

Са друге стране, истина ослобађа од погрешних избора.

Да би човек пригрлио истину мора да има и храбрости јер истина слика кичицом која разоткрива скривено и подиже слабо.

Истина се не бави илузијама и омајама. Она се бави собом јер је она суштина.
Да би се разумело шта се данас дешава у свету треба гледати ширу и већу слику јер гледањем уже и мале се не схвата ништа. Све делује хаотично и зло.

То је и намера оних који шире лаж. Да се онемогући сагледавање.

Превише добро да би било истинито. Овај израз није случајно скован. Он је 99% истинит али онај 1 проценат те одваја од истине.

У истини је све добро и смислено. Није превише. Нема превише. У лажи је нечега превише или пак премало.
Немој бацити време које не постоји већ користи време које постоји на сопствени раст свести. То је пут Златоправа. Једини пут ка Богу.

Наш Род је оставио нама у духу и генима пут развоја ка Прав-у. Ка свеобухватном бољитку. Род је врло то једноставно описао.

Онај ко види тај и веда.

Вид је могућност сагледавања свега око и у себи. Вед је испољавање вида и знања.

Ведање је исказивање истине. Веде је термин или реч коју су приписали скупу списа из Индије. Међутим, Веде су један од избора или начина описа старих текстова.

Виде је права реч. Они који виде те преносе знање. Прво усмено а затим и писмено.
Ко су Видари? Они који лече ране. Они који стављају некога у здраво стање. Који врате у истину.

Видари, они који виде - је сушто име за све Волхве, Ведуне, Веште, Ђедове, Жреце и остале који имају знање и који га преносе ради добробити. Са друге стране они који то не раде са Видом, они постају магови. Они не виде те стога и не ведају. Има пуно чистих магова али оно што њих одваја од црних магова је стална свест да морају да напредују и да своје знање вишег реда не злоупотребљавају. Кад је маг спреман, дође до Видара. Видар му онда отвара вид и даје му вед.

Игра је речима ово али нека суштина твоја препозна.

Они који ведају а не виде, они дају саопштења за јавност. Они раде по задатим програмима тамних сила. То није лако уочити јер сви они знају како да говоре и такође имају одређену количину енергије.

Међутим, временом ко веда а не види је у опасности да буде уништен силама Свемира. Разлог није личан. Већ зато што су ведајући без вида, управљали енергијама за које нису знали како и зашто. Свемир не трпи хаос и тежи да исправи хаотична енергетска чворишта.

Ако би се дозволило хаосу да се прошири јако, сам живот би био у опасности те стога силе Свемира коригују на време.

Истина ослобађа.

Ако само погледаш свет око себе, угледаћеш само део. Немој да те тај део спута и заведе и тиме заустави у расту и разумевању свега око себе.

Гладан ситом не верује...истина. Истина је такође да требаш радити да никада не дођеш у ситуацију да твој стомак доноси одлуке за твој живот. Ако дође до стомака, већ је тешко све. Ипак, ако се сачува и искра воље и храбрости за истином, пронаћи ће се начин да се изађе из блата.

Човек није створен да живи у блату. Није створен да само једе, пије, празни црева и умре.

Ко је поверовао у ово, већ је код контролом лажи. Зато се и каже да Истина ослобађа...од свега што није достојно човека.

А Човек...Човек је Творац у настајању.





No comments:

Post a Comment